2024-12-11
梅超風同陳玄風夫婦係射鵰英雄傳入面係數一數二既壞人,可以話係横行無忌,要消滅佢地,我有計,就係食個套餐。横行無忌餐包括一公一乸大閘蟹,都有鐳射標籤,證明係來自太湖。不幸嘅係,無論係蟹膏比較結實但係香口嘅乸,定係膏相對林滑豐富又creamy嘅公,都俾我消滅殆盡。望住鮮橙色同埋金黃色嘅蟹膏,我又點忍心唔主持正義,去處理咗佢哋呢?其實呢度係主打粥底蒸氣海鮮鍋既餐廳。套餐個名好搞鬼,但事實非常實際,做法健康,材料新鮮,令人回味。 🍖 唔同嘅海鮮,分開去蒸,佢哋都俾確實既建議嘅時間,務求喺最好嘅時間整好,帶出最佳嘅鮮味。唔同平時打邊爐,是但放,撈下撈下先記得,變成老晒,於是是但食左。岩時間即食既海鮮,尤其貝類,元貝鮑魚蟶子呀咁,會變得脹卜卜,Q彈Q彈,咁先可以發揮材料既極意味道。 🍖其實除咗橫行無忌,我哋又叫咗九品芝麻套餐,材料少啲,但係都非常豐盛。仲要講埋兩個餐其實除咗海鮮之外,又有肉類,丸類同蔬菜,仲有前菜同埋炸物,加埋甜品,估唔到九品芝麻,都有咁大嘅官威! 🍖所有嘅海鮮精華所在就係佢哋嘅汁,全部滴到去窩底,食到最後叫店員幫手,係呢啲精華之上加上粥底,嗰種鮮甜,足以令你係以為食海鮮食到好飽嘅
🍖所有嘅海鮮精華所在就係佢哋嘅汁,全部滴到去窩底,食到最後叫店員幫手,係呢啲精華之上加上粥底,嗰種鮮甜,足以令你係以為食海鮮食到好飽嘅時候,竟然都仲可以再食兩碗!