2022-06-09 557 瀏覽
今日同男朋友去慶祝紀念日☺️決定去食蠔開心下☺️☺今次男朋友仲好有誠意book定枱撐枱腳🦪落單時唔知點揀蠔,但店員都好用心講解每款蠔嘅咸度/肉質等,睇吓我哋鍾意食creamy啲/爽口啲,再為我哋推介時令蠔🥰Tia Marra Peral😍作為愛爾蘭蠔,睇落細細隻但肉質肥美🤤清清甜甜☺️☺️☺️Cocollos😍肉質爽脆🤤帶子部分最大粒🤤🤤Speciales Lambert😍呢款法國蠔海水味濃,有口感又肥美🤤🤤Krystale😍後面兩款蠔海水味係最強,比起前面幾款咸多啲🤤海水嘅鮮配上爽口嘅肉質🤤perfect池☺️Tarbouriech Oyster (Pinky)😍呢款法國蠔最大隻😍😍😍肉質更加結實肥美🤤肉厚多汁🤤🤤我比滿分💯刺身揀咗北海道帶子粒同埋法國藍蝦😍帶子大大粒,非常非常鮮甜🤤藍蝦肉爽充滿鮮味🤤🤤🤤法式鵝肝多士😍多士脆卜卜,簡單配上煎香嘅鵝肝🤤🤤🤤咬落啖啖鵝油香🤤滿口邪惡感☺️龍蝦卡邦尼松露意粉😍超級creamy🤤🤤🤤扁意粉完住掛起濃濃的卡邦尼汁🤤即時影完相打卡都一樣creamy🤤龍蝦起埋肉🦞龍蝦鉗超大隻😍😍睇返相又想食🤭總括而言,呢一餐非常滿意🤤絕對滿足到生蠔癮🤤🤤估唔到除咗蠔同刺身之外,

Cocollos😍肉質爽脆🤤帶子部分最大粒🤤🤤

法式鵝肝多士😍多士脆卜卜,簡單配上煎香嘅鵝肝🤤🤤🤤
咬落啖啖鵝油香🤤滿口邪惡感☺️

龍蝦起埋肉🦞龍蝦鉗超大隻😍😍睇返相又想食🤭

總括而言,呢一餐非常滿意🤤絕對滿足到生蠔癮🤤🤤估唔到除咗蠔同刺身之外,小食同意粉都一樣出色👍🏻下次朋友gathering都可以再戰👍🏻
慶祝紀念
紀念日