2022-11-01
今日食Lunch冇諗食咩好 係街到行 打算見到有咩岩食就食咩係呢間餐廳樓下見到有個巨型麵包釀咖喱牛腩好吸引又唔駛食日食飯咁悶 所以就入左去 入到去俾個環境震驚到因為估唔到佢個環境係咁打卡able 見到樓下Lunch set menu先係58蚊諗住都係快餐店咁既設計 但原來餐廳落足心機設計巨型麵包釀咖喱牛腩$58 8.5/10個包同佢餐牌張圖比冇照騙 的確係大大份因為D咖喱牛腩係裝係個麵包入面 所以成個麵包都索滿哂汁我平時都唔係話好熱愛食麵包 因為太乾既麵包我覺得好難入口但呢個包浸滿咖喱之後 真係好好食 每啖包都可以好輕易就吞到而且個咖喱係香而不辣 岩哂鍾意咖喱香味但又唔食得辣既朋友個牛腩亦都好淋 唔會話食落好多渣 而且都幾入味入面仲有薯仔同洋蔥做配料 唔會食落有種單調既感覺泰式雞肉炒金邊粉 $58 6.5/10調味正常都係酸酸甜甜幾開胃咁 但黎到食物既溫度就唔係好夠熱配料都算多既 可能食果日廚師心情好 佢俾多左幾隻蝦我同巨型麵包釀咖喱牛腩相比就差左少少意思 但都係好食既黎到個咁chill既環境 我同朋友都決定要加錢叫特飲chill下椰汁冰 $16(跟餐價)個沙冰打得好綿密 唔會飲到有一
係呢間餐廳樓下見到有個巨型麵包釀咖喱牛腩好吸引
泰式雞肉炒金邊粉 $58 6.5/10
調味正常都係酸酸甜甜幾開胃咁 但黎到食物既溫度就唔係好夠熱
配料都算多既 可能食果日廚師心情好 佢俾多左幾隻蝦我
同巨型麵包釀咖喱牛腩相比就差左少少意思 但都係好食既
椰汁冰 $16(跟餐價)
個沙冰打得好綿密 唔會飲到有一粒粒既碎冰
而且椰汁味好濃 甜味岩岩好 飲咩都唔會有濟既感覺
斑蘭椰子奶 $12(跟餐價)
都係好香椰汁味 而且斑蘭味都好出 好似置身泰國咁
平民收費 但有不錯既食物質素 而且有靚靚既環境
係鰂魚涌呢個咁多商業大廈既地方搵到一個咁relex既環境都好值得握推介