今日同男朋友諗住喺鰂魚涌試吓新嘅西式咖啡店,據說呢間「幸圓」嘅Poke Bowl同丼飯非常出色,當然要過嚟試吓啦! 成間餐廳都裝修得好簡單乾淨企理,好舒適嘅感覺,我自己都好鍾意!!首選一個超豐富嘅「幸圓Poke Bowl」,💭呢碗Poke Bowl真係好有睇頭,雜錦魚生丼嘅新鮮魚生,松葉蟹肉同吞拿魚片夠哂鮮甜,每一啖都有唔同嘅口感。青瓜、牛油果同紅腰豆加埋蟹籽,仲有日本大葉油醋汁,非常開胃,實在係色香味俱全!接著就嚟咗個「日本鮮藍旗吞拿魚一番丼」😍💭三種類嘅吞拿魚,包括大拖羅、中拖羅同赤身,質感煙韌又有油香,放入嘴度慢慢咀嚼,鮮味盡現,呢種鮮甜幾時都係百吃不厭。 而且佢真係超級高質,絕對係好好食嘅吞拿魚,如果你都鍾意食吞拿魚嘅話,一定唔可以錯過呢一個當飯,一定會一試就愛上!!「幸圓」無論係食物質素定係環境同服務態度都一流,喺鰂魚涌區嚟講,絕對係一個唔錯嘅午餐選擇。每道菜色都非常出色,絕對值得大家過嚟試一試!🤩‼️

首選一個超豐富嘅「幸圓Poke Bowl」,

接著就嚟咗個「日本鮮藍旗吞拿魚一番丼」😍