2019-01-06 548 瀏覽
之前睇d飲食片介紹,好似評價唔係幾好,啱啱睇完戲(9:00pm)經過,發現已經冇左人龍,就入去試吓啦! 1️⃣鰻魚重($98)我知道$68嗰個條鰻魚好短,對於我呢個大胃王黎講一定唔夠。所以嗌咗呢一個飯,半條鰻魚左右。睇落好吸引,鰻魚脂質飽滿,味道醇厚,鮮甜味美,事關係個醬汁加咗好多分!😋😋😋其實鰻魚飯好難整得難食,關鍵係醬汁!呢個醬汁唔會太甜,亦都唔會太多,啱啱好撈勻成個飯,沾到條鰻魚。最後,我係食到一粒飯都冇剩,真心好食!👉🏻對於有人話依間啲鰻魚好多骨,又真係事實,大部份係啲細細條嘅軟骨嚟,我就吞左啦。但係都有唔少大條嘅骨,我見到就掹左佢🤪都怕哽親。👉🏻另外,有人話佢冇炭火味,我又唔同意,可能因為我夜入座,佢都燒左10分鐘左右先至有得食㗎,同埋鰻魚魚皮係好明顯有炭燒嘅痕跡,亦都食到炭燒嘅味道,別一番風味呀~唯一嫌棄嘅就係鰻魚條尾比較燶。2️⃣温玉鰻魚丼($78)隻溫泉蛋係隻大蛋,竟然可以撈勻每一粒飯,每一啖都黏住黏住咁,連埋啲葱,清新得來又充滿蛋香味🍳🐣🥰但係比$78食蔥蛋撈飯,真係好貴!😿其實我數到嘅鰻魚得八九粒,仲要唔係好大粒,少得可憐,都未真係食到咩味😭👆🏻上面係撈勻左之後。要揀食邊個

1️⃣鰻魚重($98)
鰻魚重

2️⃣温玉鰻魚丼($78)
溫玉鰻魚丼

撈匀咗之後

👆🏻
上面係撈勻左之後。

要揀食邊個飯,我諗你知道㗎啦😽

最後比一張食到嘅骨嘅相大家睇🙈
2019-01-06
$88 (宵夜)
鰻魚重