2023-01-18 72 瀏覽
見 @day.of.plum 介紹完 完全係衝著鰻魚飯而來! 🤩活燒蒲燒鰻魚飯 ($238)係即叫即整所以大約要等15-20分鐘~ 真係滿滿既期待🤣 佢地係先燒 後蒸 再燒咁整個鰻魚飯 鰻魚好厚 好似食緊鰻魚扒咁 好鮮甜! 雖然都外脆內軟同埋好好食但同想像中有少少落差~個表面無我想像中燒得咁脆卜卜🥹 本身鰻魚飯上碟已經有自家秘制醬汁 好好送飯 但仲好貼心咁比多一兜仔醬你 方便你撈飯食 🥰 店員仲會比D花椒粉你自己落上鰻魚度 話可以提鮮 不過我中意就咁食多D~ 個鰻魚飯仲配左 芥末8爪魚 同埋用鰻魚骨熬成既紫菜湯 做side dish ~食完都好滿足🥰北海道蟹湯拉麵 ($138)見係日本直送人氣NO.1 就放棄左佢店長推介既極濃雞白湯拉麵 睇介紹話係花咲蟹湯~ 個面仲有好大球既蟹肉!! 😳 真係食到啖啖蟹肉架 入面都仲有一大塊叉燒 😳 叉燒整得幾嫩滑同埋好大舊 仲有半隻溏心蛋 下次都係想試返極濃雞白湯多d🤣依家登記做會員仲可以即刻送一客溏心蛋/一罐可樂! 同埋除左堂食仲有外賣自取 拉麵都有8折! 中環打工仔都可以試試🤩

活燒蒲燒鰻魚飯 ($238)
係即叫即整所以大約要等15-20分鐘~ 真係滿滿既期待🤣

北海道蟹湯拉麵 ($138)