2021-06-16
銅鑼灣希雲街有好多好有個性嘅小店,其中呢間好搶眼嘅漢堡包店「P.B.S. Premium Burger & Sandwich」,俾佢彩色嘅霓虹招牌吸引住,今晚上日文堂前就喺度食返餐先。【鴨肝和牛漢堡】唔似得某連鎖快餐店咁餐牌圖片同實物差好遠,呢個鴨肝和牛漢堡上到枱同圖片一樣咁精彩,個包高到一口一定咬唔晒!黑色嘅麵包好鬆軟好新鮮。和牛漢堡厚厚嘅一塊,一咬爆晒啲肉汁出嚟,牛肉味亦好濃。煎到表面微微焦香嘅鴨肝外脆內軟,鴨肝嘅油香同和牛嘅味道好夾!配埋炒到軟晒嘅洋蔥同新鮮夾脆嘅生菜,超級好食!!【芝士薯條】加20蚊就可以加配芝士薯條,薯條上面加咗芝士粉,仲配住芝士醬。整體芝士味唔算好夠,但呢個價錢嚟講已經超值。【下午茶 迷你和牛漢堡】我哋未夠6點入座,仲可以叫到下午茶,呢個套餐好抵食,$78有迷你漢堡、兩款小食同兩個馬卡龍,仲送埋飯品。水牛城炸雞粒外脆內嫩,點埋個醬汁食好惹味。拉絲芝士條真係勁拉絲,好食。【四式芝士火腿三文治】我分咗啲老婆個下午茶嚟食,佢唔夠飽再叫多份三文治一人一半。「芝士火腿」以為係普通嘢?咁就錯喇~呢個四式芝士真係數得出佢有四款芝士,其中藍芝士嘅味道真係好出色,配埋火腿真係
【鴨肝和牛漢堡】
【芝士薯條】
【下午茶 迷你和牛漢堡】
【四式芝士火腿三文治】
我分咗啲老婆個下午茶嚟食,佢唔夠飽再叫多份三文治一人一半。「芝士火腿」以為係普通嘢?咁就錯喇~呢個四式芝士真係數得出佢有四款芝士,其中藍芝士嘅味道真係好出色,配埋火腿真係好正!
店細細但佈置好精緻,亦坐得舒適,加埋美味嘅漢堡同啤酒,為新一個學期嘅日文堂打打氣!