2022-05-27
話說ifc某店已撤資走人,心思思希望可以再品嚐,皇天不負有心人,在開飯網終於搵到一間只容納十數人的小店。雖然此店門外其貌不甚起眼,又是夾雜在眾多咖啡店之中,現在一條街裡擁數間咖啡店是常識吧!但要在眾多咖啡店裡能脫穎而出,除了依靠咖啡、蛋糕、 pasta......呢類既定食物外,都要使出一啲必殺技鴨腿窩夫 (hk128.-) 言歸正傳,呢間咖啡店與別不同的地方是大膽地將鴨腿窩夫放入menu內,並且是此店的招牌菜(我亦專承為它而來)。期待已久的賣相頗吸引眼球,16小時精心慢煮的咸香鴨腿配上楓樹糖漿,肉質嫩滑保留足夠肉汁,咸咸甜甜味道亦都好平衡,不過本人覺得外皮可以再酥脆啲就更加完美。西柚檸檬梳打 (hk42.-) 至於飲品方面都唔係hea做,杯西柚檸檬梳打,杯仔細細真係掛左一舊西柚,味濃香郁。消除今餐油膩感(其實隻鴨腿不油膩) ,令整體感覺良好加分。Espresso Tonic (hk45-)可以用液體三文治形容,層次分明,美極。搞動它仲有啲化學作用,啡泡大爆發。美味~~總括黎講,正當平日lunch後進場有機會可以小包場,3點後都開始多人。環景舒適,店員極nice,食物質數好,鴨腿窩夫
鴨腿窩夫 (hk128.-)
西柚檸檬梳打 (hk42.-)
Espresso Tonic (hk45-)
可以用液體三文治形容,層次分明,美極。
搞動它仲有啲化學作用,啡泡大爆發。美味~~
總括黎講,正當平日lunch後進場有機會可以小包場,3點後都開始多人。環景舒適,店員極nice,食物質數好,鴨腿窩夫呢個價位真心推 回頭率高(本人會)