餐廳: 和記海鮮飯店
資訊:

2018-07-03 2025 瀏覽
近排朋友頻放燒鵝相毐我,搞到我都心思思想食,成棚人去慶生無理由為食燒鵝老遠走去深井吖!出名果d又好似好貴喎!話晒我係壽星之一,點都會慳住大家荷包,一番努力Openrice下,比我搵到間隱世鵝皇,訂一隻都只係$380,一於食盡大家肚皮銀蛋浸菜苗 菜嫩上湯濃,蛋白又唔會老,上蔬之選螞蟻上樹粉絲炒得乾身有鑊氣,加上辣肉蔥蒜好惹味椒鹽九肚魚 炸得好香脆,九肚魚大條有咬口,最正係條骨都化埋椒鹽鮮魷 鮮魷又新鮮又大條,咬落軟熟唔會死靭極品燒鵝皇 上枱熱辣辣,大家都搶住夾,鵝好大隻多肉無乜肥膏,但肉仍然嫩同多汁,皮係脆卜卜,仲有精華鵝汁,食到我停唔到口招牌炸蝦餅 食到彈牙蝦膠,好有蝦味,招牌真係無得輸沙拉骨沙律醬份量啱啱好,食完唔會覺得膩,肉係半肥瘦,所以肉唔會實的的,口感唔錯啫啫鱔煲d乾蔥多得有點過份,反而鱔就太少同細件,因為細件所以比較多骨,豬膶煮得太耐變得又乾又硬十人共消費:$950

銀蛋浸菜苗
菜嫩上湯濃,蛋白又唔會老,上蔬之選

螞蟻上樹
粉絲炒得乾身有鑊氣,加上辣肉蔥蒜好惹味

椒鹽九肚魚

炸得好香脆,九肚魚大條有咬口,最正係條骨都化埋

椒鹽鮮魷

鮮魷又新鮮又大條,咬落軟熟唔會死靭

極品燒鵝皇

招牌炸蝦餅

食到彈牙蝦膠,好有蝦味,招牌真係無得輸

沙拉骨

啫啫鱔煲