2020-12-22
這次去了Wingman,中環店確實不易找,但非常值得一去,所以特意拍了一將街道圖,位於lush對面,7-11附近。出名食雞翼嘅店舖冇理由唔知嘅😌有很多款不常見的味道,價錢也划算 $69/6pcs。雞翼肉質全都香滑鮮嫩,也大大隻的,辣雞翼全都吃過返尋味🤤👍🏻👍🏻🌶Cajun Spice 紐奧良香粉。雞翼加入 New Orleans spice mix 和 fresh lime,酸、甜、香辣俱備,惹味十足。🌶🌶Singapore Zing 新加坡辣蟹味。雞翼加入 Tomato Sauce, ginger, fresh chill 和crispy garlic。本來看到有薑覺得很奇怪,因為我不太喜歡薑味,但一看到辣蟹就忍不住叫了🤤 果真,完全沒有失望。薑味不算重,正正成就了「辣」。蟹味亦在「辣」底下若隱若現🤤 非常有風味的🍠🍟Sweet Potato Fries 甜薯薯條份量超滿足🤣🤣 甜薯味道完全不假和突出,非常適合喜歡甜薯的大家
出名食雞翼嘅店舖冇理由唔知嘅😌
🌶Cajun Spice 紐奧良香粉
🌶🌶Singapore Zing 新加坡辣蟹味
。蟹味亦在「辣」底下若隱若現🤤 非常有風味的
🍠🍟Sweet Potato Fries 甜薯薯條