2021-03-15 406 瀏覽
飲唔到咖啡,不經不覺又到了午飯時間,間間食肆或多或少都有人龍在外面等候。前面不遠有間舊舊哋嘅茶記,只得有一個人等位,嗰肚又開始打鼓🥁咁我就跟著排隊好快就有位了。坐低周圍望吓,每檯最少都有一位係食雞飯,再打開餐牌先知道呢度嘅招牌菜係鹽焗雞飯 ,所以立即叫一個試吓。果然名不虛傳 👍🏼,雞胸肉唔算瘦,而且又唔鞋,仲有少少juice ,最重要係鷄皮下面冇咗嗰層水晶肥膏,可以放膽食埋塊鷄皮 ☺️ 雖然鷄皮同鷄肉已經入哂味,佢哋仲會另上一碟沙薑醬,正呀 😋l後來見到隔離枱碟椒鹽豬扒飯及鹽焗雞飯炒底都好鬼正。椒鹽豬扒有四,五塊曡起成座山咁高,而且D椒鹽味好香,一陣陣咁飄過嚟。鷄飯D炒飯底粒粒金黃色,遠望成碟都炒得好均勻,師傅D手勢都幾好喎!估唔到亂打亂撞竟然係大圍食到一個咁正嘅鷄飯,一定要搵日再嚟試吓其他嘢。

5 分鐘 (堂食)
午餐
  • 鹽焗雞飯