2024-10-21
已經食過好多次,最近佢好似調整咗餐牌加多咗少少嘢食選擇,多咗茶漬飯同埋西式啲嘅選擇。// 茶香三文魚湯漬飯超大條,煎得好靚、脆面肉嫩嘅三文魚!加埋飯素、櫻花蝦、脆米同柴魚片,完全一啖入邊嘅口感同味道都十分豐富。茶漬飯嘅神奇之處就係你每一啖食嘅時候,嗰壺茶好似變咗高湯咁,味道十分濃縮精華嘅感覺,但當你淨係嘗啖茶,卻又發現佢真係茶而且不過真心平時去啲日式餐廳,入面茶漬飯嘅選擇通常都係較平嗰個,呢度卻係偏貴嘅選擇。抵食而言還好。想特別推介佢杯豆漿,超級綿滑,面頭是有泡的,另外旁邊仲俾咗一塊好鬆化嘅餅乾,點杯豆漿食好// 香煎鱸魚香菜手作麵鱸魚又係煎得十分出色,皮脆肉嫩。茶木嘅麵條都係十分彈牙,之前食佢啲台式拌麵都係同一樣嘅面底,完全保持水準!另外佢嘅香菜醬汁加啲支豆同菇,喺出邊比較較少有,幾好味、幾唔錯同健康嘅選擇。唯一食到尾嘅時候會好油,應該落得太多牛油同cream了,建議淨係用叉食,撇走啲汁,因為本身麵條已經掛到啲香草醬汁,夠味。再用匙羹潷啲汁的話會漏啲。
// 茶香三文魚湯漬飯
超大條,煎得好靚、脆面肉嫩嘅三文魚!
// 香煎鱸魚香菜手作麵
鱸魚又係煎得十分出色,皮脆肉嫩。