2018-08-12
今日同朋友去旺角上興趣班,上堂前一齊lunch 一lunch 先。之前係Facebook見到有人介紹旺角呢個新商場的新餐廳,順便嚟貢一貢。之前試過地庫food court,今日再來,的確開多咗鋪。我哋係4樓見到呢間餐廳(其實係比佢隔離舖個霓虹招牌吸引先)Menu 黑色部分有教點樣食呢度ge拌麵,可惜ge係我哋問其中一個staff,menu講嘅秘製醬汁究竟係乜嘢,佢就話姐係壽司嘅醬油,同埋其實廚房已經調晒味,我哋可以就咁食唔使再撈⋯⋯咁啫係⋯⋯但係呢度午餐有迷你配搭嘅定食,$88又真係幾抵,每份套餐都包括一個野菜沙律、面豉湯同汽水。仲可以揀唔同嘅迷你拌麵配搭唔同嘅迷你刺身壽司飯我嘅朋友仔就揀咗迷你三文魚魚生飯配迷你忌廉芥末牛布拉拌麵,佢話碗忌廉拌麵嘅芥末味唔係好重,所以佢見到枱頭有一盅芥末蓉佢就自己再加咗啲,味道當堂出咗好多而我點嘅係迷你角切魚生飯配迷你辛味牛布拉拌麵。我自己幾鐘意個拌麵的口感,非常煙靭有咬口,但如果講辣,佢應該只係BB 級。而個角切魚生飯都幾有料,飯量亦唔少。初頭見佢個飯有少少色,以為佢加咗醬油,但入口只係有醋味⋯⋯有D"意料之外"總括來講,除咗個拌麵嘅面質唔錯,其他就
總括來講,除咗個拌麵嘅面質唔錯,其他就一般般啦