2024-05-08
天氣開始熱啦,想食一啲辣野出返身汗,係旺角搵黎搵去,都唔知食乜好。行到去瓊華中心,見到有間餐廳叫麻辣風雲,啱晒心水,隻腳即刻走左去搭𨋢啦。上到去發現裝修古色古香幾有味道咁,環境舒服既因為坐既位置好闊落。一黎就比隔離枱既一盤盆栽吸引住,原來嗰棵係荔枝,呀~唔係,係荔枝形狀嘅蝦球,底盤仲係咁噴煙,超型呀。今次叫左荔枝蝦球,酸菜魚,紅糖糍粑仲有炸饅頭。荔枝蝦球擺盤好靚,而且食落好彈牙點下個醬汁甜甜酸酸,一流。講到擺盤靚,仲有炸饅頭,個隻小船又係可以打下卡。最好味既係酸菜魚,酸同辣度可以根據自己喜好選擇。我哋揀咗中麻中酸少辣個味道勁啱我心水,份量再多都食得晒,魚肉又滑又嫩又無骨。我哋仲叫左一杯果茶同洛神花茶,我一大杯果茶夠晒兩三個人飲,而且果味好香甜,而洛神花茶生津解渴,用個酒埕黎上枱好有感覺呀。最後食埋紅糖糍粑,香甜軟糯結束完美的一餐。
今次叫左荔枝蝦球,酸菜魚,紅糖糍粑仲有炸饅頭。
荔枝蝦球擺盤好靚,而且食落好彈牙點下個醬汁甜甜酸酸,一流。
講到擺盤靚,仲有炸饅頭,個隻小船又係可以打下卡。
最後食埋紅糖糍粑,香甜軟糯結束完美的一餐。