之前bookmark咗呢間無二三, 終於有時間過嚟試試, 個地方寧靜舒服, 配合埋用餐環境嘅燈光, 感覺幾relaxed~  另外menu上面嘅款式都幾有特色, 除咗有日本居酒屋會見到嘅炸物燒物小食之外, 仲會有啲西日fusion嘅烏冬, 同埋有啲自創款式: 用麻糬做嘅burger, 無二三烙芙~先嚟咗兩個小食~ [[  芝士年糕  ($48)  ]]正常發揮地好味~ 外皮炸到脆脆地, 咬落口食到年糕嘅軟糯煙韌, 中間嘅芝士好流心 芝士味夠濃郁~[[  芝士大啡菇  ($48)  ]]呢個有啲驚喜, 除咗芝士同個大啡菇, 切開先發現個菇入面仲釀咗忌廉汁洋蔥同埋應該係豚肉之類! 味道口感都豐富, 大啡菇厚肉多汁, 再加埋上面溶化嘅芝士, 好香好好食!跟住到兩個主食~[[  日式叉燒麻糬堡 跟手工炸薯條  ($68)  ]]第一次食呢種用兩塊麻糬夾住嘅burger, 幾獨特嘅配搭! 塊麻糬整得好香, 煙煙韌韌好有口感~ 日式叉燒有兩大塊, 炙燒得好香 而且肉質唔錯! 加埋爽脆沙律菜同埋蕃茄片一齊放入口, 有多層次嘅口感~  不得不提啲炸薯條都好食好脆口, 咬開睇到係真材實料用薯仔切條咁炸~

先嚟咗兩個小食~
[[  芝士年糕  ($48)  ]]

[[  芝士大啡菇  ($48)  ]]
芝士年糕
芝士大啡菇

跟住到兩個主食~
[[  日式叉燒麻糬堡 跟手工炸薯條  ($68)  ]]

[[  溫泉蛋明太子醬忌廉小貝柱燴烏冬  ($88)  ]]
以烏冬取代意粉嘅呢款西日fusion菜都整得好味~  烏冬嘅煙韌彈牙 配合埋 明太子忌廉汁同溫泉蛋嘅香滑creamy, 再有粒粒明太子嘅襯托, 口感好正! 同埋小貝柱比想像中大粒 而且有成十幾廿粒, 仲有唔少菇做配料~
溫泉蛋明太子醬忌廉小貝柱燴烏冬
[[  無花果洛神花漾  ($48)  ]]
賣相顏色好靚同時好好飲嘅一杯飲品~ 味道清甜, 飲落溫和舒服~ 清爽不膩~

[[  無二三烙芙~ 味道 - 香濃紫薯  ($58)  ]]
係呢度首創嘅甜品~ 長條狀嘅烙芙食落口係嗰種好鬆軟 好似泡芙咁有空氣感嘅質地~ 唧喺上面嘅紫薯cream都好香滑, 好濃紫薯味又唔會太甜!
無花果洛神花漾
無二三烙芙~ 味道 - 香濃紫薯

食後感分享:

無論小食,主菜,飲品抑或係甜品, 呢度比我嘅感覺都係整得好有heart, 而且賣相同味道都有水準, 以呢個價錢嚟講 性價比高!
喺呢個周圍都開滿酸菜魚, 米線同冰室嘅環境之下....我覺得呢度絕對係一間值得多多支持嘅特色小店~
2023-09-18
芝士年糕