2015-07-24 907 瀏覽
已經有一段時間無幫襯過呢間, 之前有個矮矮地女侍應態度很差, 本身一個人諗住堂食, 見到裏面有位, 我走入去, 個女侍應就話"呢度無得搭枱, 你睇, 無晒位喇" 而當時我見到係有幾張4人枱只有2人座. 而我之前都同朋友2個人食過都有被要求搭枱, 所以我知道呢間係絕對要搭枱的!我咪好無奈咁係出面等, 當日仲好大雨, 另一個女侍應見到咁樣, 就叫我入去等. 食到一肚氣 個日之後, 我已經有幾個月無再幫襯呢間.前兩日經過咁岩朋友話想食, 我又見之前態度差劣個女侍應無係度, 所以就走左入去食. 今次我都係叫中麻辣配拉面. 第一次試麻辣配拉面就係呢間, 估唔到出奇咁夾, 拉面好煙韌, 面身可以沾上湯汁又唔會變太淋, 配埋香香的麻辣湯底, 香蒽, 蒜泥等配料, 食到停唔到口. 食食下先記得影相, 所以得返一半  $32有三款配料可以揀, 幾抵食. 不過份量就少左D, 如果一個大男人食就未必夠飽.

個日之後, 我已經有幾個月無再幫襯呢間.

麻辣拉面
2015-07-15