2024-05-12
話說GG部電話舊電成日都好快冇電,琴日就去左深水埗鴨寮街訂左舊電,今日去放低部電話都要等佢整成4幾個字㗎,等佢整緊嘅時候,悶悶地喺條街度嚟行行去,行行下見到一間寫住車仔麵嘅鋪頭係門口貼左d 明星相、邪惡爆醬阿華田西多士、又爆醬草莓西多士,又好正嘅咖哩同蔥油飯嘅相就畀佢吸引咗,入去坐低睇下佢究竟係係咪一間以車仔麵掛名而被耽誤左嘅甜品鋪定魔術店先,要乜有乜。岩岩好趕得切下午茶嘅尾巴,所以一個人就食左2個餐,有2杯餐飲,唔好睇少我,三兩下就K.O. 曬la😏😏😏📌沙嗲汁雞扒薯粉$38配凍啡少冰+$3薯粉質地岩岩好,唔會太硬同太淋,連埋沙嗲汁湯底好滋味,仲有一大塊雞扒,真係估唔到下午茶竟然甘大方,煎香醃好嘅雞扒,肉質好嫩滑,一啖肉一啖麵,夠曬招積。凍啡唔會太甜有咖啡香,夠曬醒神☀️📌爆醬草莓西多士$40配凍檸茶少冰+$3一放上枱就見到充滿少女心嘅迷人粉紅色,中間仲夜晚若隱若現🩷,一刀切落中間即時爆滿滿嘅奶醬,好治療🤗🤗🤗除咗外面有士多啤梨粉之,中間都釀咗士多啤梨醬,幸福感滿瀉。邊篤住實實在在嘅🍋🍵,邊切呢個粉嫩嘅西多士就曬chill🥰GG 最鐘意小店,滿滿嘅人情味,仲有洗手間、酒精搓手液等提供,
📌沙嗲汁雞扒薯粉$38配凍啡少冰+$3
📌爆醬草莓西多士$40配凍檸茶少冰+$3
GG 最鐘意小店,滿滿嘅人情味,仲有洗手間、酒精搓手液等提供,超驚喜👍🏻。完全稱得上麻雀🦅雖小,五臟俱全。食完就啱啱好夠鐘拎返我部機lu✌🏻
📍聚來車仔麵
深水埗基隆街172號地舖