2021-01-04 632 瀏覽
🍜程班長台灣美食🍜以前經常見到介紹嘅台灣野程班長🇹🇼,今次再去食發現食物味道還好但價錢偏貴,失望咗🤥4點幾去到店內都有少少人,店員都會用國語溝通,落單同餐具都係自助式🥸野食方面叫左台灣黑豬肉香腸、三寶面、肉燥飯、蚵仔煎同鳳梨冰芋圓✌🏻黑豬肉香腸嘅皮煎都好脆,咬落都幾有肉汁,配埋蒜片食都十分之夾😲,但價錢就偏貴,一份要$40蚊🥲三寶面入面有牛筋、牛肚同牛肉🐮,湯底唔錯但面質偏厚,整體上就係一碗普通牛肉面,冇咩特別驚喜,個人覺得單叫牛肉面會好啲🥸肉燥飯味道唔錯,不過整體偏油😔,側邊嘅配菜食落啖啖油而食到碗底都會見到積左一層油,見到都膩,肉燥同飯嘅比例唔岩,肉燥好少,唔足夠餸成碗飯😔.蚵仔煎嘅表現都ok,蚵仔嘅數目唔少,醬汁甜甜鹹鹹,成道菜整體上都唔錯🥸最後係鳳梨冰芋圓🍍,鳳梨係罐頭,所以食落飲落都有果啲罐頭嘅甜味,冇清甜嘅感覺,芋圓就唔錯,好有咬口,有下次嘅話可能會揀熱嘅紅豆芋圓🤓整體感覺比以前遜色,冇其他評論講到咁特別同好味😕,係工廈區黎講價錢稍貴
🍜程班長台灣美食🍜

黑豬肉腸