最近終於同老公去試左人氣高企既小店 黃埔小廚果然係如大家所講 海鮮超新鮮 食物質素高 份量多 難怪平日夜晚都咁多人幫襯 我地經常眼闊肚窄 但今次叫左咁多野都清哂 好誇張呀豉椒炒蟶子大大隻蟶子 肉質肥美、爽口、鮮甜 食落好新鮮 我至愛椒鹽鮮魷 食落脆卜卜 炸漿口感酥脆唔厚 入口又唔油膩 鮮魷肉質鮮嫩 一d都唔韌 加埋喼汁食 好惹味芝麻雞懷舊菜 依家好少地方有得食 雞皮連芝麻炸到勁香勁脆 入面雞肉又保持到鮮嫩多汁 配埋埋麻醬 充滿芝麻香 另外我試過點雞醬都一樣咁好味 脆雞配上酸酸甜甜都好夾黑椒牛仔骨煲鐵板上 一上檯 黑椒香味四散 好有鑊氣 我最鐘意係食d配菜 配菜先係最正食小菜又點少得啤酒🍻黃埔小廚有特式手工啤 老公試左2枝傾城手工啤,ABV 7.2%,麥芽、小麥味道比較濃厚 帶有百香果味 入口甘醇神父衣領ABV 8% 麥味重 有著比利時酵母帶來既香料同水果酯味 口感濃郁但不膩走個時見到隔離檯訂左菲律賓醃仔蟹 大大隻 爆哂膏勁靚 呢個要提早預訂 森爸話下次要黎試
最近終於同老公去試左人氣高企既小店 黃埔小廚
我地經常眼闊肚窄 但今次叫左咁多野都清哂 好誇張呀

豉椒炒蟶子
大大隻蟶子 肉質肥美、爽口、鮮甜 食落好新鮮 我至愛

椒鹽鮮魷

芝麻雞