2023-01-20
上次星期六黎黃埔諗住試下佢,點知要排𝟏個幾鐘就放棄咗(·•᷄ࡇ•᷅ )今次特登𝐨𝐩𝐞𝐧𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐛𝐨𝐨𝐤定枱,因爲係平日黎,仲試到個好抵食既𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐬𝐞𝐭添~我同男朋友一人叫咗一個包埋串燒𝐬𝐞𝐭 ,每個𝐬𝐞𝐭有一份麵食+兩份串燒/串揚+飲品 ❬ 𝐰𝐞𝐞𝐤𝐝𝐚𝐲 𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐬𝐞𝐭 $𝟏𝟏𝟖/𝐩𝐞𝐞𝐬𝐨𝐧 ❭ ❛ 𝐍𝐨𝐨𝐝𝐥𝐞𝐬 ❜ ✧ 車海老濃湯麵 (+$𝟓𝟎)✧ 明太子撈麵❛ 𝐘𝐚𝐤𝐢 / 𝐊𝐚𝐭𝐬𝐮 ❜ ✧ 白燒活鱔 (+$𝟖)✧ 雞尾串燒 (+$𝟐)✧ 蟹肉牡蠣 𝟐份 (+$𝟐)❛ 𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬 ❜ ✧ 烏龍茶✧ 午後奶茶黎到都一定要叫下佢地既車海老濃湯麵,賣相真係好靚,飲落個湯好濃,仲濃過出面啲沾麵,不過我就覺得有啲太鹹同太杰,杰到有啲似醬汁多過似湯底,點麵食會覺得好膩,我就唔係好食得曬成個麵,要兩個人𝐬𝐡𝐚𝐫𝐞先食得落平時好鐘意食明太子既我見咁多人讚佢地個明太子撈麵就叫咗個試下~本身個麵已經撈好咗好多明太子同忌廉,而佢個麵上面再放滿咗溫泉蛋、紫菜、蔥花同一大份明太子,賣相好吸引~不過食落我覺得真係太𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲,係好膩同完全食唔到多既感覺,最後食極都係食到半碟就食唔到𝐥𝐮呢
❛ 𝐍𝐨𝐨𝐝𝐥𝐞𝐬 ❜
✧ 車海老濃湯麵 (+$𝟓𝟎)
✧ 明太子撈麵
❛ 𝐘𝐚𝐤𝐢 / 𝐊𝐚𝐭𝐬𝐮 ❜
✧ 白燒活鱔 (+$𝟖)
✧ 雞尾串燒 (+$𝟐)
✧ 蟹肉牡蠣 𝟐份 (+$𝟐)
❛ 𝐃𝐫𝐢𝐧𝐤𝐬 ❜
✧ 烏龍茶
✧ 午後奶茶
呢度既串燒同炸物都唔錯~白燒活鱔燒到個皮幾香脆,都幾厚肉,燒雞尾就幾重油香~我地叫咗𝟐份既蟹肉牡蠣都合乎期望,炸得幾酥脆同埋蟹肉既份量都唔少,算係唔錯既炸物喔~
本身黎之前係好想食佢嗰兩個麵,點知兩個都少少失望,反而覺得我地叫嗰幾款串燒同炸物幾唔錯