2022-12-23
呢間係位於黃大仙崇山商場地下嘅新加坡餐廳🇸🇬。舖頭主打特色新加坡菜,有星加坡特色小食、椰漿飯、喇沙、海鮮等主食、小菜、餐湯,餐廳亦提供傳統星馬飲品同特飲🍧🥤🧃。唔想食咁飽嘅話,有特色多士、特色沙律、甜品 etc.今次就試咗兩個主食,兩個小食、飲品,好豐富🤤.《南洋咖吔多士》🧈🍞 $48可以揀蛋黃、榴槤、或斑斕味。鍾意食榴槤嘅我當然揀榴槤😋 賣相唔錯,一嚟到已經有香濃嘅榴槤味🤩 夾埋大大塊同厚切嘅牛油,同榴槤味非常夾!《黑松露香煎鮑魚》🦪 $140有成四大粒🤤 廚師先將佢哋切成粒狀,再同黑松露同牛油炒埋一齊,更加入味。唔會太老,食落幾彈牙👍🏻《雞髀x椰漿飯》🍖🍚 $78勁大嚿炸雞髀 🍗😍 送到上嚟勁香,炸得好香脆,雞肉好滑,食到雞油嘅香味🤤 椰漿飯有蝶豆花嘅味,配埋甜度啱啱好嘅椰漿🍚 仲有太陽蛋、青瓜片同其他配料。《新加坡魚蛋喇沙麵》🍲 $68香濃嘅喇沙,有魚蛋、魚片、豆粕、雞蛋等配料,份量都唔少。喇沙麵彈牙👍🏻《黑糖寒天椰冰》🥤 $36好多粒有咬口嘅寒天!配香濃椰汁同黑糖😋
今次就試咗兩個主食,兩個小食、飲品,好豐富🤤
《南洋咖吔多士》🧈🍞 $48
可以揀蛋黃、榴槤、或斑斕味。
《黑松露香煎鮑魚》🦪 $140
《雞髀x椰漿飯》🍖🍚 $78