去開黃大仙,又唔想喺黃大仙中心食嘢,就行咗去現崇山商場,見到地下有一間叫做星怡嘅餐廳,好似幾好食,一於就試吓,餐廳又返室外室內,坐室外可以食支煙飲下酒聽吓現場樂隊嘅演奏,因為我怕熱,所以今次坐咗係室內🌶️乾炒馬來蝦麵 $98 成個炒麵都炒得好入味,炒麵隔離嘅辣醬係神來之筆,沾少少黎食令到成個炒麵都更香同埋更惹味,滿滿嘅爽口大蝦同埋新鮮豆芽,令到成個炒麵更有層次,豆芽亦能夠中和鹹味,恰到好處🍤海鮮釀油條 $88 由新鮮蝦仁、蝦膠同埋雜菜而整成嘅油條,香口得來唔覺得油膩,新鮮炸起嘅油條混埋新鮮嘅蔬菜,食辣一啲都唔覺得熱氣,配埋酸甜辣椒醬一齊食,更加出色🦐新加坡麥皮蝦 $180 由虎蝦、麥皮、指天椒、咖喱葉同埋牛油整成嘅菜式,日常菜就聞到好香嘅麥皮香氣,識落就有濃濃嘅牛油味同埋咖喱葉香味,成份麥皮蝦到分量十足,一共有四隻大蝦,隻隻都新鮮爽口彈牙多汁,一個字,正🍹熱情果茶 & 美祿恐龍 餐廳完全冇吝嗇佢嘅材料,加入咗好多熱情果係杯果茶入邊,令到成杯茶嘅熱情果味都好香,飲落都唔會覺得好甜,至於美祿恐龍,冰凍嘅美祿除左好好飲之外,餐廳有別於其他嘅美祿恐龍咁,係飲品上邊加上滿滿嘅朱古力波波,令到杯飲料

🍹熱情果茶 & 美祿恐龍 餐廳完全冇吝嗇佢嘅材料,加入咗好多熱情果係杯果茶入邊,令到成杯茶嘅熱情果味都好香,飲落都唔會覺得好甜,至於美祿恐龍,冰凍嘅美祿除左好好飲之外,餐廳有別於其他嘅美祿恐龍咁,係飲品上邊加上滿滿嘅朱古力波波,令到杯飲料有得食又有得飲