2022-12-02 557 瀏覽
Diff. Cafe @diff.cafe 📍:荃灣享和街16號嘉華樓地下D號舖🚗:荃灣西地鐵B出口 步行15分鐘📞:+852 3590-8964💲:~HKD140/head for teaFood quality✔️:千島海鮮薄餅👌🏼:鮮茄忌廉海鮮意粉、曲奇妙趣、伯爵茶、Flat White總結:😋一間位處荃灣嘅黃店角落cafe 環境雖細但開揚 同戶外有連動性 食物就較飲品出色同偶有佳作 適合路過坐底嘆杯咖啡chill下😎😋喜歡佢嘅千島海鮮薄餅 餅底唔脆而係食到麵皮味 所以比起薄餅🍕更似一塊薄麵包 上面有蜆 墨魚 帶子 蟹子 菠蘿 洋蒽 口感好豐富 而且比想像中好食 加上蟹子增加口感 雖然喺pizza度落菠蘿🍍係死罪 但佢唔算薄餅所以罪不至死😋雖然餐廳好細 裝修都唔係特別華麗有心思 不過好多門窗所以設計感上唔係好細👌🏼🤔️鮮茄忌廉海鮮意粉說實話比起千島海鮮薄餅更有千島味 鮮茄味反而食唔出 係一道新奇嘅料理 不過叫咗兩道都有蟹子有點膩 但整體都唔錯嘅👍🏼🤔️飲品普遍都比食物略欠出眾 不過價錢相算合理 曲奇妙趣都幾好 不過只係好簡單朱古力奶🍫上面舖層忌廉再加粒Oreo 我覺得如果層次複雜啲 曲
Diff. Cafe @diff.cafe
📍:荃灣享和街16號嘉華樓地下D號舖
🚗:荃灣西地鐵B出口 步行15分鐘
📞:+852 3590-8964
💲:~HKD140/head for tea

Food quality
✔️:千島海鮮薄餅

總結:

🤔️飲品普遍都比食物略欠出眾 不過價錢相算合理 曲奇妙趣都幾好 不過只係好簡單朱古力奶🍫上面舖層忌廉再加粒Oreo 我覺得如果層次複雜啲 曲奇味出啲或者會更吸引

🤔️跟餐嘅伯爵茶☕️雖然係茶包 但不得不說佢味道重過9成出面售賣嘅茶包 好重味但飲到後尾有啲過苦澀 不過16蚊就算了

🤔️之前路過叫咗杯Flat White 雖然係外賣🥡但拉花都做得好足 當然唔係好高質 但$36杯就可接受

😨非戰之罪就係離鐵好遠 同埋唔熟荃灣區嘅朋友預多啲時間揾路會好啲🥲另外就舖頭唔係好多位 繁忙時段特登嚟食大機會要等

• 千島海鮮薄餅