💡黃竹坑首間「山洞食堂」今次去左全港首間開業,位於黃竹坑的「山洞食堂」,高質韓式燒烤餐廳。餐廳內外的裝修設計十分吸睛,設計以韓國古樸雅致的山洞風情為主,散發既現代又浪漫的韓國風情,拍拖談心或者係一班老友相聚的好地方🫶👍入到餐廳入面每個座位都配有獨立的燒烤爐,熱情的服務員會親自為我們烹調,這樣的貼心服務使人倍感溫馨。💯💯🥩🔥極品牛肋骨牛肋骨好大塊,牛味香濃。燒完再剪開去慢慢食。🐄🍖和牛肋眼上蓋肉質細膩柔嫩,脂肪和瘦肉比例岩岩好,口感彈牙,油脂香氣濃郁,好有嚼勁。🐖慶州黑毛豬五花肉肉質豐富而不油膩,帶有淡淡的煙熏香氣,搭配特製醬汁,仲配埋生菜,包住一齊食。🍚韓牛牛肉石鍋飯牛肉鮮嫩多汁,入邊有泡菜再加點芝士,再淋上濃郁的石鍋汁,忍唔住食多幾碗。🐟海鮮豆腐湯清新怡人的海鮮豆腐湯,入邊仲有幾隻大蝦,彈牙得黎夠鮮甜,再配埋嫩滑的豆腐,口感更佳。🍹清爽飲品兩杯清新的飲品——荔枝梳打和西柚乳酸梳打,岩曬食完韓燒飲。整體比我地既感覺係「山洞食堂」一間環境好及食物高質的韓式餐廳,地方企理乾淨,值得推介👍👍👍💯
💡黃竹坑首間「山洞食堂」

🥩🔥極品牛肋骨
牛肋骨好大塊,牛味香濃。燒完再剪開去慢慢食。

🐄🍖和牛肋眼上蓋

🐖慶州黑毛豬五花肉

🍚韓牛牛肉石鍋飯

🐟海鮮豆腐湯

🍹清爽飲品
兩杯清新的飲品——荔枝梳打和西柚乳酸梳打,岩曬食完韓燒飲。