2024-09-03
朋友介紹喺黃竹坑商場有間抵食嘅Fusion餐廳,有個港式調理晚餐,只需百零蚊就有齊晒湯、小食、主菜同埋飲品💰 一個餐有成六樣食物,真係夠晒豐富。養生燉湯用個小瓦煲裝住,真係夠晒熱辣辣。今日嘅燉湯係蘋果桂圓排骨湯🍎 入面仲有紅棗、桃膠同埋瑤柱,係一個滋補嘅靚湯。茶碗蒸港式風味嘅套餐,竟然會有茶碗蒸呢種有日式風味嘅小食。茶碗蒸味道清清地,有冬菇同埋日式魚糕🍥前菜意式番茄蝴蝶粉沙律係一份西式又飽肚嘅前茶。紅油抄手一份有四粒,入面係菜肉餡料,面頭仲有大量蒜蓉,重口味之選。🧄主食主食都有幾多選擇,我哋就揀咗兩款港式風味。超濃粟米脆魚塊,粟米汁較杰身,送飯一流🐟 大澳蝦醬豆卜蒸腩肉,腩肉肥瘦分明,蝦醬味道好香🦐米飯套餐本來配白飯,但係我哋加咗錢將佢升級。蘭王蛋醬油飯蛋黃上碟嘅時候已經篤穿咗,加上有少量嘅醬油喺底,更加可以令到蛋香更昇華🍳 胡麻醬烏冬麻醬嘅份量適中,烏冬彈牙,撈埋紫菜同埋麻醬,好有日式風味🍜飲品養生茶係帶少少甜味嘅菊花茶,入面仲有杞子同埋菊花,係清熱嘅好選擇🌼 紅豆冰用上咗花奶配軟綿綿嘅紅豆蓉🫘 粉紅西柚烏龍茶味道酸酸甜甜,幾開胃。本來以為套餐用半價加配嘅飲品係將套餐有嘅養生茶升級變
養生燉湯
茶碗蒸
前菜
主食
米飯
飲品
本來以為套餐用半價加配嘅飲品係將套餐有嘅養生茶升級變成其他特飲,但係原來加配飲品係Extra多兩杯特飲🍹所以今餐我哋有四杯飲品🤣 呢度嘅鐵板晚餐都好受歡迎,身邊好多人都係嗌呢一個鐵板餐,個賣相都唔錯,下次可以一戰😮