2018-09-16
大角咀都幾多野食,剛好經過呢間轉角位嘅呢間Villa Villa,門面幾靚,行去望望個餐牌,都幾抵食,最重要見到個咸蛋黃薯條,正呀,二話不說拉住老公入去呀🤣餐廳入面好光猛,四周掛左食物嘅相片,座位舒適又乾淨。我地叫左2個主食,1個小食同1杯飲品,份量都幾多,2個人食唔晒。如果三五知己黎聚會就岩晒。水果茶,水果有橙,菠蘿,士多啤梨同火龍果,水果新鮮,茶味幾香,唔會太甜。水果切到細細件,方便食。咁熱既天時叫左杯咁正嘅水果茶,不失為一杯解渴既野飲。大阪燒薄餅係墨汁薄餅底,係依到嘅自家研發手工招牌菜。8大塊嘅墨汁餅底,皮薄鬆脆可口,上面鋪滿大量芝士,香濃軟滑。大阪燒薄餅主要同大阪燒一樣,放大量木魚絲同配上日式醬料,味道唔錯。個pizza都幾大塊👍黃金炒薯條,原來係呢度嘅必點菜式,入黎villa villa食都係為左試呢個薯條😍。每條薯條都沾有咸蛋黃,咸蛋味很香很濃,薯條外皮鬆脆香口,雖然好邪惡,但實在令人忍唔住一條接住一條食,完全停不了口。自家製特選美國牛肉漢堡,麵包夠軟,唔會口或者太淋。牛肉漢堡夠鬆,夠juicy,不會死實實,配上荷包蛋,令牛味唔會單調,牛嘅油香同蛋黃混和,味道同層次更豐富
餐廳入面好光猛,四周掛左食物嘅相片,座位舒適又乾淨。
自家製特選美國牛肉漢堡,麵包夠軟,唔會口或者太淋。牛肉漢堡夠鬆,夠juicy,不會死實實,配上荷包蛋,令牛味唔會單調,牛嘅油香同蛋黃混和,味道同層次更豐富,口感更滑。配上沙律菜,有助解膩,唔錯。
呢度服務唔錯,店員有禮貌,由於我地早食飯,人唔多,佢地會去清潔門面,幾勤快,真係要讚下👍