2009-05-24
今早,約埋另外1對義工夫婦,係油塘到等,因為今日要去屯門探訪d老會員,我因為唔識路去,所以要佢地帶我去啦.搭車途中,遇上交通意外,係架巴士個度係咁等,等到係屯門既義工,打咗個電話俾我地,問我地幾時先到,我都想快d到呀.到屯門既海趣坊,我地集齊晒12個義工,大家去拎資源,今次既禮物係蘋果同埋糉&一個電話绳,然後分批去屯門各村,去到先知,屯門好大呀,我地由蝴蝶村探訪,再去友愛村,到1:00左右又去山景村依肚,初時諗住係商場既酒樓飲茶,但酒樓拆咗,咁唯有去樓下既大家樂食啦.去到有幾款飯已經售罄,初時見到有海南雞飯,後尾諗諗下早排食過,今次轉下口味,食五寶飯,每款餸都係少少,但五款餸加埋就變咗好多,夠食啦.其它d飯我就唔知好唔好食,但海南雞飯個套餐我就食咗人地一件,覺得幾好味喎,唔錯.