2017-01-06
餐牌美倫美渙的,設計得好靚。其實有二人餐,但就局限左食物的款式,所以決定散叫,叫左個皇牌白松露忌廉野菌湯($42)好大一碗,有超濃烈松露味噗鼻而來,記憶中是飲過最最最香濃的一個,簡直令人欲罷不能🍲Main dish>>>西班牙黑毛豬鞍架配蕃茄$182🍽呢個黑毛豬厚度目測有5cm左右,但肉質保持到細嫩且有平日吃不到的豬肉香味,另有粗薯條伴碟,二人食到連個鮮茄汁都清曬😱不是扒控都可以吃光光白松露油黑松露什菌天使麵$142🍴🍜首先講佢煮既天使麵,煮得軟硬兼得恰到好處,是最好的熟(溫)度,不會太多汁去掩蓋麵條,且極濃烈味的雙色松露充滿著⋯⋯令人姆指大動稱讚👍🏼😌飲品方面:由於是酒吧餐廳,自然飲品水準也是好高,我叫了杯淺紫色的「burberry乳酪」飲品,由藍莓、紅莓、士多啤梨和乳酪沖調而成,飲落酸酸甜甜的好開胃且風味極佳🍓🍹一定會再來一間充滿城意躲在觀塘2/F的浪漫酒吧,吃到了廚師的用心誠意和老闆用心打造雅緻裝潢✨✨
Main dish>>>
西班牙黑毛豬鞍架配蕃茄$182🍽