2022-12-08
ULURU同好友去左一間好特別嘅靚靚餐廳🖤ULURA🖤🤍,呢度地方很寛敞舒適,型格得嚟又帶點優雅但又不失可愛風格,白色牆上配以黑白線條的手繪壁畫,在視覺效果上,已令人好賞心悅目🤩,呢度差唔多每個角落,連張墊枱紙、餐具等等都係打卡位💕💕💕💕,這裡仲係寵物友善嘅餐廳🐩🐈當晚都見到好得意嘅狗仔🐶,真幸福❤️👁🗨黑松露牡丹蝦($138)賣相好吸引,大大隻牡丹蝦刺身🦐🦐,濃濃嘅黑松露,都蓋不過那份鮮味,我忍不住食埋個蝦頭D膏,超級正👍👍👍👁🗨菠菜湯墨綠色係我至愛顏色之一,見到店員端上墨綠色的菠菜湯已經忍不住要打卡先,呢個湯唔止賣相好有型格,而且仲好好飲,配埋脆脆地嘅蒜蓉包,為晚餐揭開序幕💕💕💕💕👁🗨煎帶子龍蝦汁蟹籽意大利飯($158)有三大粒帶子😍😍😍,啖啖肉😋😋😋,配以新鮮嘅蟹籽及Creamy 嘅龍蝦汁意大利飯,這個經典配搭無得輸👍👍👍👁🗨慢焗安格斯牛胸肋骨🐂($298)見到已經流晒口水🤤,慢焗牛胸肉,肉質好淋,個汁雖然偏咸了點😅,但配埋薯仔、西蘭花🥦同蕃茄一齊食,又啱啱好😍👍👍👍👁🗨嚕嚕米·森の家🍄🍰(草莓🍓乳酪、草莓果蓉crumble )$128呢度嘅甜品出名靚同精緻,係網上見到好
👁🗨黑松露牡丹蝦($138)
👁🗨菠菜湯
👁🗨煎帶子龍蝦汁蟹籽意大利飯($158)
👁🗨慢焗安格斯牛胸肋骨🐂($298)
👁🗨嚕嚕米·森の家🍄🍰
(草莓🍓乳酪、草莓果蓉
crumble )$128
呢度嘅甜品出名靚同精緻,係網上見到好多人都打卡,人氣高企😆👍,今次見到真身,不得不讃嘆🤩🤩🤩,打卡零死角,蘑菇造型巳經好搶眼😍😍😍,周圍嘅佈景,尤如去左一個迷你森林,內裡有草莓乳酪及草莓蓉,甜度適中,酸酸甜甜,好好味❤️❤️❤️❤️❤️
👁🗨ULURU二次元夢幻立體蛋糕🍰🍓(草莓果醬、鮮草莓🍓)$138
一見到就令少女心都跳埋出嚟嘅2D 蛋糕🍰,一樣咁吸引,拎住嚟影相,都覺得自已突然Kawawii 左唔少😜,蛋糕好新鮮鬆軟,D Cream 好滑,口感好豐富,唔會有油膩感👍👍
🖤Mocktail 🖤
呢度都有好多特色飲品,最後我地揀左凍嘅Rose Tea🌹🍹($52)& Lavender Dream🌾🍹($52)兩款Mocktails唔止賣相靚,而且仲好飲㗎,尤其Lavender Dream,有新鮮薰衣草嘅香味加上荔枝味調製,好清新嘅感覺,好想飲多杯😆