2023-09-23
雙魚小姐連個店名都相當可愛呢~即刻諗起可愛嘅雙魚座家人🤣 呢間甜品店由網店經營到尖沙咀開咗實體店喇~店舖裝修高雅亮麗,黑白色tone主調搭配花飾散發優雅氣息,放滿排列相當整齊嘅樽裝飲品,罐子蛋糕同各類scone、軟曲奇,大概強逼症嘅人入去都會滿意🤣🌸松露奶油芝士卷 $48松露奶油芝士卷係佢哋招牌之一, 特調芝士奶蓋面灑上咸蛋黃碎, 搭配起芝士卷有驚喜,好似神還原奶蓋滋味😋,芝士卷底部仲沾上手工黃糖奶油醬,食起上嚟鹹甜交加,但怕甜嘅我覺得係有少少微甜😣🌸Latte $40樽裝飲品真係超方便,連包裝都富有簡約美,佢哋嘅咖啡都係人手沖製,採用無糖或低糖配方,有得揀明治4.3牛奶/燕麥奶調配,無添加同無防腐劑,所以只有幾日保存期私心我都係試最愛嘅latte😚口感香滑,咖啡同奶味平衡,飲得出冇另外再加糖,甜度低👍🏻latte真係日常不敗款🤣~ 除咗咖啡仲有海鹽黑朱古力奶,伯爵奶茶,抹茶牛奶等都幾多款揀﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍﹍📍雙魚小姐尖沙咀漢口道5-15號漢口中心地下9A號舖
🌸松露奶油芝士卷 $48
🌸Latte $40