餐廳: 小黑糖 (宏生大廈)
資訊:

2020-01-26 153 瀏覽
支持良心珍珠奶店!🔻小黑糖珍珠鮮奶 $30聽講呢杯係鎮店之寶,一定要試試。整體黎講真係幾好飲,即使我唔係咁好奶都覺得唔錯!手工黑糖珍珠,果然落足黑糖,不過對啲唔係咁食到甜既人黎講,就會覺得甜左少少。因為珍珠甜度係固定,所以建議鮮奶可以半糖或者選擇三分,中和番個甜味比例。成杯既甜味主要來自珍珠,一啖鮮奶再加埋黑糖珍珠,真係天作之合。特別係凍飲會令珍珠變得更有嚼口,煙煙韌韌咁樣,好好咬!.🔻紫薯於你珍珠 $32呢杯個名好得意,讀咩啲就係「只屬於你珍珠」,而且賣相都好靚好吸引。紫薯味都幾香,不過就唔夠黑糖鮮奶咁幼滑。今次嗌左凍飲,飲到小小未係完全溶哂既紫薯粉,質地都比較結身啲。紫薯既甜味加珍珠既甜,就覺得甜左小小,亦有飽肚感。建議下次飲三分糖都可以。如果係熱飲土應該會溶得更好更加滑,冬天可以試下熱飲!.🔻伯爵珍珠奶茶(熱) $26奶茶好多時都會太淡茶味,但呢杯伯爵茶味好濃好香,茶味比奶茶突出。原價係$22,加左4蚊珍珠就$26。熱飲黎講個黑糖珍珠就軟啲,無凍飲咁有嚼口,但都依然係好好食既。由於呢杯係茶,黑糖珍珠既甜味令伯爵茶略帶一點甜,更加好飲。冬天飲番杯熱野都好暖胃!呢杯就唔會覺得個珍珠太
支持良心珍珠奶店!

🔻小黑糖珍珠鮮奶 $30

🔻紫薯於你珍珠 $32

🔻伯爵珍珠奶茶(熱) $26
奶茶好多時都會太淡茶味,但呢杯伯爵茶味好濃好香,茶味比奶茶突出。原價係$22,加左4蚊珍珠就$26。熱飲黎講個黑糖珍珠就軟啲,無凍飲咁有嚼口,但都依然係好好食既。由於呢杯係茶,黑糖珍珠既甜味令伯爵茶略帶一點甜,更加好飲。冬天飲番杯熱野都好暖胃!呢杯就唔會覺得個珍珠太甜,岩岩好。個人最喜歡就係呢一杯!