2015-07-09
9月30日, 想試呢間撈粗好耐... 明明呀比就喺附近返工, 偏偏平日lunch time每每都係人頭湧湧, 去過幾次都等唔到位. 結果要等到放工先再特登嚟食~ 平日夜晚, 終於都無乜人喇! 由於恨食好耐, 難得食到, 我地就揀咗個可以一次試勻多款菜式嘅二人套餐!::: 二人套餐 :::::: 糖心浸酒蛋/滷牛展/棒棒炸雞中翼 :::先來三款自選小食, 選擇繁多, 都揀咗一陣先有最後決定!一人一隻糖心浸酒蛋, 功夫頗到家, 蛋做得滑, 蛋黃真係流心嘅, 酒味濃而不嗆, 好味! 滷牛展份量都幾多, 滷得軟淋入味, 讚! 棒棒炸雞中翼幾得意, 將雞肉退淨一邊骨, arm晒d唔鍾意食到咁呢hea嘅懶人~ 味道方面帶點台灣鹽酥味, 外皮炸得香脆內裡夠惹味.::: 撈2cm粗 :::食完豐富嘅小食就到主食撈粗喇! 呢度嘅撈粗真係夠晒粗~ 足足有2cm闊! 由於麵身夠爽口彈牙而且夠索汁, 所以就咁食麵都好夠味. 但當然唔可以唔提呢度嘅名物蝴蝶腩啦! 我地都係牛腩初哥, 對咩坑腩爽腩蝴蝶腩其實都無研究~ 不過呢個蝴蝶腩肉質煙韌得黎又爽嫩, 加埋配料芝麻蔥粒咁口感豐富, 好味!隨撈粗奉上例湯一碗, 清
::: 二人套餐 :::
::: 糖心浸酒蛋/滷牛展/棒棒炸雞中翼 :::
先來三款自選小食, 選擇繁多, 都揀咗一陣先有最後決定!
隨撈粗奉上例湯一碗, 清清地咁正好中和番撈粗嘅濃膩感.
上湯娃娃菜幾嫩口, 索埋湯夠晒清甜~
呀菲懶係健康咁叫咗蘿漢果茶, 而呢度亦都無令我失望十分足料, 蘿漢果茶又濃又甜, 飲落口甘甜順喉, 好飲~
明月冰卷呢個名改得夠晒靚, 其實係紅豆蓮茸做餡嘅糯米卷~ 夠凍, 餡亦唔太甜, 咬落煙煙韌韌, 為今晚晚餐畫上完美句號!