2008-06-01 56 瀏覽
在沙田冇其他韓國菜得揀的情況下入去食,友伴堅持,食得幾無奈。二人行,星期五,六點半,入到去可能太早,只有五張枱左右,叫咗五食送,其中沙律和粉絲上到枱的速度是叫人驚!其實好好控制下做到一氣呵成咁感覺會食得開心D!!味道 頭盆-泡菜,芽菜,送的。雖然知道這裏是港式韓國餐廳,但打正韓國嗰名這兩個頭盆實在也太小家了!味道不提也算罷。寧願你其他嘢貴D補返個成本!個餐牌可以叫的又盡是不倫不類的日式頭盆!輸咗嗰頭!南瓜沙律-賣相不算靚,質感怪,但很濃的南瓜味!喜歡南瓜的人必食。韓式粉絲-粗粗的米粉咁,味道很一般。韓式餃子棒-印象真喺唔多覺見過其他韓餐有餃子,抱着試試的心情,感覺幾好,熱辣辣!口感-流,但說穿了其實不過是好味的越南炸春卷,真係唔知有乜分別,但都係好味的!附上的醬汁有很重韓式燒醬味,希望佢哋本意唔係話點咗D醬就可以由越南嘢變韓國嘢啦!芝士煎餅-色香味都齊!推介,但係本人覺得附上的醬汁可以不沾食,本身也好好味!ps..煎餅的醬和餃子的係同–種醬!燒牛肉-唯-有驚喜的,味道鮮美,有牛肉香味伴有洋葱和草菇脚,比餐牌上仍圖還要大還要多!肉感感動!環境+衛生 暗暗的,感覺乾

韓式粉絲-粗粗的米粉咁,味道很一般。

環境+衛生
暗暗的,感覺乾淨!坐卡位,普通的舒服。

一流,好有禮,自動自覺拾嘢比茶,同佢講唔該,佢會有禮答你唔使唔該,不止一個係咁,少有!不過其中一位哥仔可能太勤力.....體味強橫!

二人吃韓國嘢飲埋洒都係三百頭,算平,但係D嘢又唔係好正宗又唔係好好味,拉返平,只可話ok抵食。會再吃都係因為沙田得佢一間,推介比friend就唔會啦,出面多的是。
  • 燒牛肉
  • 芝士煎餅