2015-07-07 259 瀏覽
睇完戲, 突然間好想食奶黃包, 所以諗住去某出名既點心鋪食, 點知太多人排隊, 最後隨便入左一間點心店食, 諗住試一試!店舖裡面睇落十分整潔, 除了香港人也又外國顧客! 我們點了4款點心, 大約等了5分鐘就有得食 =)布拉腸粉因為男朋友堅持要食齋腸, 所以我地叫左一份˳ 但係個腸粉唔夠滑, 個皮有啲太厚˳流心奶黃包包皮有點厚, 但奶黃值得一讚! 熱辣辣流出黎既奶黃好香, 而且不會過甜! 份量剛剛好, 不會太膩!馬拉糕外形跟平時食既有點不一樣, 但可能因為佢呢個形狀, 所以蒸得唔夠鬆軟˳ 個糕入面啲氣孔唔夠多, 所以有點過實˳ 甜度就一般˳鹹水角跟一般鹹水角差不多, 沒有特別˳下次可以只係外賣奶黃包, 堂食就會試第二間, 唔知多人排隊果間係咪真係好味啲呢~不過都要試下先知!

布拉腸粉
布拉腸粉

馬拉糕
馬拉糕

鹹水角
鹹水角
跟一般鹹水角差不多, 沒有特別˳

2015-07-05
  • 流心奶黃包