2015-11-23 1430 瀏覽
話説半年前,我隻大牙在半年前已經好痛,睇牙醫話無事,但呢半年keep 住痛,忍唔住去睇牙醫,點知出事,發矖炎,要杜牙根,要洗六千蚊,整四星期共四次,第一次痛啲,本來打左一枝針先動手整,點知佢點輕力我都覺得痛同keep住痺,我手已捉住啲嘢捉到手都紅矖,仲不停叫停,牙醫忍唔住要幫我打多兩枝針,共三枝。第一次整完之後,牙醫話暫時唔好食熱野住,要食就食雪糕啦!咁咪去食雪糕囉,唔開心嘛! 雪糕,我同朋友不約而同選左同一口味,芋頭同冧酒提子。我要杯裝,佢要窩夫筒 。我一路食,一路覺得無芋頭味,只覺有啲奶味。但我朋友話唔係噃,啲芋頭味好濃喎。而冧酒提子的冧酒味就很强烈了,加上夠凍唔易溶的滑滑雪糕都沾了冧酒的味道,所以都唔寡.不過都幾肯定,因為打左針,麻醉藥未退, 影響左味覺,諗起仲有幾次要整,心情好低落,實在太痛了。。。。。。。。。。。。。

第一次整完之後,牙醫話暫時唔好食熱野住,要食就食雪糕啦!
咁咪去食雪糕囉,唔開心嘛!

題外話/補充資料: d 職員妹妹超有禮貌, 有笑容同積極, 值得讚!!
2015-11-20
2 分鐘 (外賣自取)
$22 (宵夜)