2024-09-19 800 瀏覽
今日嚟到銅鑼灣天后中間的一間串燒舖頭肥後屋, 首先嗌咗個前菜日本凍蕃茄, 蕃茄夠甜,微酸, 係一個很好的開胃菜, 串燒方面, 叫咗黃芥末五花腩, 安格斯牛肉眼,牛舌, 墮落午餐肉, 鹽燒雞翼, 全部都係即刻燒,新鮮,老闆話想睇一間串燒好唔好食就一定要試下個鹽燒雞翼就知道 , 佢講得非常冇錯,個雞翼非常出色, 皮脆肉嫩, 裏面爆汁, 其他肉類串燒都回味無窮好正。 重點推介, 佢個海鮮貴妃蚌, 肉質爽口, 冇腥味, 再飲埋佢啖湯, 鮮甜可口, 真係要一試,冇得輸 海鮮未必即日有, 有好多時海鮮都要預訂, 請留意, 之後再推介係牛油香蔥飯, 啲牛油溶咗落啲飯度再加埋香蔥, 好味, 食到一半可以配埋墮落午餐肉一齊食口感更加好。 仲有一樣都令到好驚喜, 佢個士多啤梨梳打, 我叫嗰陣問佢會唔會有藥水味, 佢話一定冇, 點知出嚟效果真係唔錯, 反而有新鮮士多啤梨嘅味道, 所以如果係勇者都可以試一試,唔伏。 仲有一樣都真心推介, 就係七里香, 開頭我以為係雞皮, 燒得好香 ,好滑。 點知唔記得咗原來自己係叫咗雞屁股, 不過真心好食。 佢所有嘢都做得好好, 我畀五星星佢,

柚子清酒貴妃蚌

牛舌