2022-07-07
🇭🇰Hong KongAverage expense pp: HKD$300-500+📍Address: Lobster Une, Sai Kung西貢不嬲都係出名食海鮮,因為近海嘅海鮮真係新鮮~今日嚟到呢間食龍蝦,呢間龍蝦主題嘅餐廳🦞,入面有唔少打卡位,食完仲可以係附近嘅市場街行下。以英美主題為主,提供唔同嘅西餐、酒精、咖啡飲品,同朋友係到傾吓計都係一個唔錯嘅選擇,有一種遠離繁囂嘅感覺。首先前菜,當然要試龍蝦沙律,採用左有機蔬菜🥬,非常新鮮,有車厘茄、生菜、麵包粒同埋啖啖龍蝦肉,龍蝦肉爽口彈牙,成個沙律非常refreshing。呢個沙律打開咗我哋嘅胃口,真係唔錯。主菜方面,一定要試雙色芝士焗龍蝦半隻拼蒜香牛柳粒,半隻龍蝦已經有手掌咁大嘅size,芝士非常足料,龍蝦好新鮮,啲肉完全唔梅,蝦膏香口~牛柳粒用上炸香嘅蒜片,牛肉味濃厚,蒜香惹味,食完想再食!以呢個價錢可以食到咁新鮮嘅龍蝦,講真又唔係好貴。