2023-08-11 26 瀏覽
《Lobster Une - 西貢》西貢一向都好多靚靚Cafe同西餐廳,所以假日我都會周不時去果邊行下飲下咖啡,前幾日俾我周朋友見到間新開業既西餐廳試業中,個Menu 睇落都好係我口味既野,所以我就抱住個試下既心態入左去坐下啦。我地兩個人叫左兩款菜式,份量足而且味道唔錯,可以一試咼💁🏻‍♀️龍蝦包我其實都幾喜歡食龍蝦包的,但香港真係唔算多地方有得食,一係就好鬼貴唔抵食,所以喺呢度見到就當然係想試下啦。個麵包係用左有芝麻同果仁既長麵包製作,上面既龍蝦沙律醬夾滿住粒粒既龍蝦肉,食落彈牙又清新,中間仲夾左不少沙律菜減輕油膩感,食曬成個麵唔會太Heavy,而旁邊仲跟埋脆卜卜既洋蔥圈,點埋他他醬食真係幾guilty 嫁💁🏻‍♀️龍蝦意粉另外朋友叫左個龍蝦意粉,上枱既時候真係嚇親嫁,佢係半隻龍蝦咁樣送上黎的,淨係個外型都好啱打卡啦。個意粉係用左扁意粉製作,所以非常之掛汁,食落充滿住啖啖濃郁既龍蝦汁好惹味,兩個人食的話份量剛剛好呢
《Lobster Une - 西貢》

💁🏻‍♀️龍蝦包