2023-06-26
禧利街向來都係中上環打工仔覓食嘅好地方 (・8・)近來聽聞 #Brewed 係月初換左新 menu包括有土耳其式流心蛋多士、牛油大蝦意大利粉等除咗新餐單之外,同店員閒聊時亦得知有邊幾款人氣菜式就等我試試佢啦 (・∀・)つ▴ 香烤雞肉多士 Grilled Chicken Toast $108作為其中一款超人氣品項,想講坐喺自己個位都聞到超香嘅烤雞味道!香濃嘅味道無呃人,入口真係非常香口軟滑但依持保持口感份量十足,平日放晏嚟食夠哂飽肚 ~▴ 香濃慢煮鴨肉通心粉 Slow Cooked Duck Ragu Rigatoni $148Slow-cooked duck ragu, slow-cooked vegetables, rockets, Parmigiano, Reggiano cheese由於款式仲新,所以今次換咗寬意粉作為主食經過慢煮嘅鴨肉同埋菜真係滑嫩到不得了加埋好開胃嘅醬汁同芝士,食到一啖接一啖停唔到不過我諗通心粉應該會更適合,下次有機會再嚟試試先▴ 提拉米蘇 Tiramisu $68甜品搶哂主食嘅 fo!呢款 tiramisu 雖然 bailey 酒味偏重,但味道非常 bala
近來聽聞 #Brewed 係月初換左新 menu
包括有土耳其式流心蛋多士、牛油大蝦意大利粉等
除咗新餐單之外,同店員閒聊時亦得知有邊幾款人氣菜式
就等我試試佢啦 (・∀・)つ
作為其中一款超人氣品項,
想講坐喺自己個位都聞到超香嘅烤雞味道!
香濃嘅味道無呃人,入口真係非常香口軟滑但依持保持口感
份量十足,平日放晏嚟食夠哂飽肚 ~
由於款式仲新,所以今次換咗寬意粉作為主食
經過慢煮嘅鴨肉同埋菜真係滑嫩到不得了
加埋好開胃嘅醬汁同芝士,食到一啖接一啖停唔到
不過我諗通心粉應該會更適合,下次有機會再嚟試試先
▴ 提拉米蘇 Tiramisu $68
甜品搶哂主食嘅 fo!
呢款 tiramisu 雖然 bailey 酒味偏重,但味道非常 balance
入口幾乎有種微醺嘅感覺,鍾意甜酒嘅朋友絕對唔可以錯過
最緊要係佢唔膩,手指餅微濕身,好食 (〃∀〃)
▴ Hot Caffe Latte +$20 (OP: $43)