2023-09-26 204 瀏覽
呢間餐廳之前係YouTube見到有人介紹過 覺得幾特別 餐廳堅持使用有機本地菜✊🏻餐廳擁有四間分店 分別係深水埗、荃灣 同埋黃埔 而且每一間菜式都係有少少唔同 留意返呢到餐廳份量都幾大🤓 準備定胃口黎食haha泰式炸蝦秘醬冬陰意大利粉🍤 ($118)先講意粉 煮得夠aldante 好彈牙 唔會太淋🍝其次個冬陰功同埋蝦醬都超級開胃🤤 真係每一淡麵都痴到足夠既醬汁🥹 冬陰功唔會太辣 而且香茅同埋香料味好香 個麵仲跟買兩條腐皮卷🫶🏻 同埋茄子🍆+車里茄🍅 真係留意到餐廳每一樣嘢都超級用心 茄子係有微微炸過 面頭脆脆哋 唔會過淋 而且腐皮卷真係100分!我超級滿意 個皮炸的卜卜脆 餡料足夠 裡面有一舊個皮包住白蘿蔔同埋紅蘿蔔🥕+木耳👍🏻 口感非常豐富!香蕉核桃焙茶燕麥奶 ($50) 跟餐-$12呢杯飲品幾特別 真係好多隻味同時間係一杯野飲 我覺得香蕉同埋核桃味係偏出 而燕麥奶同埋配茶味就淡淡地呈現 呢杯野口感都幾特別 久唔久會食到一兩粒核桃 而且核桃令到飲品有沙沙哋既口感😍味道:🌟🌟🌟🌟.75/5 📍 素年 (汝州街) (深水埗)地址:深水埗汝州街132號地舖

呢間餐廳之前係YouTube見到有人介紹過
覺得幾特別 餐廳堅持使用有機本地菜✊🏻
留意返呢到餐廳份量都幾大🤓 準備定胃口黎食haha

泰式炸蝦秘醬冬陰意大利粉🍤 ($118)
先講意粉 煮得夠aldante 好彈牙 唔會太淋🍝
個麵仲跟買兩條腐皮卷🫶🏻 同埋茄子🍆+車里茄🍅

香蕉核桃焙茶燕麥奶 ($50) 跟餐-$12

味道:🌟🌟🌟🌟.75/5

📍 素年 (汝州街) (深水埗)
地址:深水埗汝州街132號地舖

泰式炸蝦秘醬冬陰意大利粉