2024-05-28 63 瀏覽
#20240522 🤍📍 Suage北海道湯咖哩 旺角亞皆老街8號朗豪坊4A樓1號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#柚子雞脾湯咖喱 $88#蓮藕片 +$6💭 呢個揀左原味湯,個湯無想像中咁濁,反而有少少清澈😂但咖喱味係有既,啲辣度真係好似日本咖喱咁唔多辣,所以想食辣既朋友可以揀高幾度🍛雞髀都幾大隻,但啲肉唔太滑,而且可能個湯太濃味,根本食唔出柚子既香味🍗本身個湯入面已經有薯仔🥔茄子🍆半粒蛋🥚蓮藕、翠肉瓜同南瓜🎃每舊都大大舊所以再加都抵食,烏冬就正常,唔係扁身煙韌果種,慶幸係佢煮得唔淋,keep到咬落仲有啲咬口.#雞爽肉湯咖喱 $98 🫧 #櫻花蝦濃湯 +$10#茄子 +$6💭 首先係個湯加十蚊真係無白加,比起原味湯咖喱濃味好多,好重蝦味🦐揀到中辣終於食到有少少辣既感覺,正宗湯咖喱都係跟飯食,飯會有個檸檬,點湯前先加啲檸檬汁落啲飯度先,再點咖喱就會有啲酸辣感覺🍋雞爽肉其實唔係好知係邊度,食落名符其實爽爽地,又似雞髀肉滑滑地,件數都有4-5舊,但點都無成隻雞髀食咁正🐔.#唐揚BB池魚 $38💭 估唔到份量都有幾多條,啲魚仔可以原條食,本身有少少鹽味,建議點沙律醬好味好多,因為個沙律醬好
#20240522 🤍

#雞爽肉湯咖喱 $98
🫧 #櫻花蝦濃湯 +$10
#茄子 +$6

#唐揚BB池魚 $38
💭 估唔到份量都有幾多條,啲魚仔可以原條食,本身有少少鹽味,建議點沙律醬好味好多,因為個沙律醬好似有啲明太子係入面辣辣地幾惹味,再唔係浸湯食都另有一番風味🐟

#旺角美食 #🐷在旺角 #🐷_食