2024-12-31
#20241227 📝📍 #享cafe @heongcafe 大角咀大全街13號大同新邨地下A號舖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖#慢煮安格斯牛柳 $108 🥢 #白飯 #秘製燒汁 #明太子玉子 💭 個定食好別致,有好多唔同既細細碟,係京都既感覺⛩️前菜有中華沙律,用尼開胃唔錯,仲揀左個明太子玉子,畫左個貓貓係面頭可愛到唔捨得食咁濟🐱主食個牛粉粉嫩嫩,食落好重牛味,而且一啲都唔會韌,點埋個燒汁撈飯一流,後悔無課金加多隻蘭王蛋撈飯🥚.#慢煮西班牙豬肉眼扒 $98 🥢 #蕎麥麵 +$8 🥢 #涼拌菠菜 💭 同牛定食一樣有中華沙律,另外個四揀一前菜就揀左涼拌菠菜,其實仲有芥香秋葵同蔥拌碎蕃茄可以揀,另外個餐除左前菜之外仲有碗麵豉湯同杯熱茶,真係好豐富🍵個豬份量有啲超出想像咁多,個少少酸辣既沙嗲醬亦都有啲特別,感覺好東南亞風情🐷.#焦糖芝士鮮奶麻糬牛角酥窩夫 +$20💭 星期一至五6點半後有晚市優惠,可以用優惠價加配甜品,又可以半價叫野飲,同正價都差幾遠,咁點可以輸蝕,梗係兩樣都要叫😂呢個甜品係集所有口感於一身咁,牛角窩夫酥香鬆化,麻糬煙韌軟熟🧇芝士咸香,但雪糕又冰凍甜蜜,一次過滿足唔同願望🍨
📍 #享cafe @heongcafe
🥢 #蕎麥麵 +$8
🥢 #涼拌菠菜
#焦糖芝士鮮奶麻糬牛角酥窩夫 +$20
#超級開心椰 +$29
💭 杯野用if椰子水同開心果漿整成,第一下飲有啲分離,原來係要搞勻尼飲🙈再飲就有啲開心果奶feel,幾得意🥥呢度野食選擇唔算好多,基本晏晝同夜晚啲野食係一樣,爭在個價錢既分別,咁用心專注去做好一樣野,好值得支持下💪🏼
#大角咀美食 #🐷在大角咀 #🐷_食