2024-07-21 332 瀏覽
一直見到依間餃子店都好出名但都未試過,今日放工有空去到深水埗食,今次食一間應該係新開嘅,因為叫做2.0😆大約7:00來到,見到入邊已經坐滿,但係我就喺門外等候,等等咗大約10分鐘左右終於有位,店舖唔算好多位,但係乾淨而且唔算坐得好迫😆▶️煎芫荽豬肉餃 $44每一隻都煎得好脆口,咬落去好多汁滲透出嚟,而且由於煎得脆口,令到芫荽味非常出,再配上本身已經提供嘅唔同醬料,包括醋、辣菜脯等,更加提升味道🫠🫠▶️灼韭菜豬肉餃套餐+是日住家鹹飯+冷盤小食+熱茶$60灼餃亦是很出色,韭菜味亦是非常出,蝦皮薄薄,但係外皮都唔會爛,食落又好軟滑感覺😆兩款餃子完全唔同感覺,真係好值得試晒。另外行飯方面亦都好出色細細兜,而且每一啖都係鹹味,更加提升食慾🤤▶️豬骨湯上海麵 $16湯底唔似出邊濃烈味精味,配上餃子食落去飽到啱啱好▶️沙薑雞中翼$30呢款又係好值得試,雞翼應該用咗好多時間醃製,每一嚿都大大隻,而且非常之腍同埋入味。另外我再用沙薑汁配上海麵亦是非常匹配。🫠🫠▶️原味芝士蛋糕$30由於蛋糕數量有限,所以我一去到已經叫定,而最後都叫店員上,蛋糕真係非常值得一食,係巴克斯蛋糕,入面係有啲軟的質感,而外面係比較硬,食落

▶️煎芫荽豬肉餃 $44

▶️灼韭菜豬肉餃套餐+是日住家鹹飯+冷盤小食+熱茶$60

▶️豬骨湯上海麵 $16
湯底唔似出邊濃烈味精味,配上餃子食落去飽到啱啱好

▶️沙薑雞中翼$30

▶️原味芝士蛋糕$30
由於蛋糕數量有限,所以我一去到已經叫定,而最後都叫店員上,蛋糕真係非常值得一食,係巴克斯蛋糕,入面係有啲軟的質感,而外面係比較硬,食落去真係兩重口感,味道亦都非常之濃郁嘅芝士味,而且亦都唔會太漏,真係好好食😄

整體嚟講呢間餃子店性價比非常高,叫咗咁多食物,一人都唔使$100,而且食物質素都非常高,店員亦都非常之好,另外當我走嘅時候八點都未夠,外面已經排晒長龍,非常之熱門🤤🤤