2023-11-04
餐廳有大幅宣海報又有座地宣傳版宣傳10元一隻法國生蠔,又幾抵,午市套餐又有八折優惠,一於入去食個晏歎生蠔。雖然生蠔平,不過都係叫左半打試過先,好食先再要。生蠔外型有大有細,望落去都似樣,至少有肉食。蠔味偏淡,加點海鮮醬同吃才有點味道,感覺係新鮮。最後試過覺得普普通通,過口癮算了,所以沒有再要。明白一分錢一分貨,質量可以,10蚊真係抵食。兩個人每人叫份午餐是日餐湯係忌廉蘑菇湯,湯底稠密,蘑菇香味濃郁,口感綿滑。餐包暖暖地都好味。是日沙律係雞胸什菜沙律,沙律菜好爽,醬汁酸酸甜甜,食落幾開胃,雞胸有兩片,唔係好鞋。燒美國10oz平鐵牛扒配薯菜,牛扒有兩件,易切易食冇筋,切開後睇到肉色粉粉的,賣相唔錯,但入口感到冇味道,肉味不足,醬汁都係淡口,問待應要碟芥辣,點左先覺夠味。薯仔,南瓜也煮得唔夠淋,口感偏硬,牛油粟米就軟硬適中。藍青口配辣蕃茄汁意大利粉,藍青口的肉軟軟綿綿又幾好食,意大利粉就偏硬身,醬汁濃郁有蕃茄味唔係好辣,不過味道偏鹹。兩個主食一個淡一個鹹,我哋覺得唔係太好食。結尾飲杯咖啡,味道都係一般般,唯一可讚杯牛奶係暖嘅,加落咖啡都唔會令咖啡變凍。
雖然生蠔平,不過都係叫左半打試過先,好食先再要。
兩個人每人叫份午餐
兩個主食一個淡一個鹹,我哋覺得唔係太好食。