2021-06-14
介紹返先,早前出story時都幾多人點撃呢間火鍋店,如果講平價火鍋任食店,呢間真係好抵食,$128兩小時任食·✨新鮮刺身拼盤一客(不是任食)有三文魚、劍魚、赤貝、墨魚、北寄貝、蠑螺片百零蚊嘅放題仲要刺身食都算係咁,質素就一般般啦🤣·✨泰式生蝦配秘製醬汁一客(不是任食)兩個人就有4隻蝦,賣相味道都ok👌🏻·✨海鮮拼盤一客(不是任食)蟶子肉、墨魚、盲曹魚片、虎蝦都算新鮮嘅,份量就每人得一件·✨湯底+$98 櫻花龍蝦湯❤️櫻花蝦好多,鋪滿成個鍋面,龍蝦湯都有龍蝦嘅味道,飲落好濃郁,幾特別😆+$98 黑松露牛乳湯❤️我就揀咗呢款,一上檯就聞到濃濃黑松露味道,仲見到幾塊黑松露片添🤤呢個湯底超正😍,建議煲滾先飲多幾啖再開始淥嘢食😝·✨美國特選牛肉、豬肉、雞肉(任食)肉類選擇只有呢三種🐮🐷🐔豬肉係三款中最好食,切得薄,同賣相望落都幾靚仔牛肉就冇咁高質,但起碼唔係好多肥膏好差個隻雞肉就正常啦·✨炸物❤️(任食)推介炸物!炸物係要寫紙仔的我地試咗炸蝦、雞翼、洋蔥圈全部都即炸,熱辣辣好食,份量又大大舊🤤·✨串燒❤️(任食)串燒都係值得推介嘅!有三種味道選擇,有醬燒、鹽燒、孜然燒試咗鹽燒同孜然燒,牛舌串、茄子、燒雞
✨新鮮 刺身拼盤一客(不是任食)
有三文魚、劍魚、赤貝、墨魚、北寄貝、蠑螺片
百零蚊嘅放題仲要刺身食都算係咁,質素就一般般啦🤣
✨泰式生蝦配秘製醬汁一客(不是任食)
兩個人就有4隻蝦,賣相味道都ok👌🏻
✨海鮮拼盤一客(不是任食)
蟶子肉、墨魚、盲曹魚片、虎蝦
都算新鮮嘅,份量就每人得一件
✨湯底
+$98 櫻花龍蝦湯❤️
+$98 黑松露牛乳湯❤️
呢個湯底超正😍,建議煲滾先飲多幾啖再開始淥嘢食😝
✨美國特選牛肉、豬肉、雞肉(任食)
肉類選擇只有呢三種🐮🐷🐔
豬肉係三款中最好食,切得薄,同賣相望落都幾靚仔
牛肉就冇咁高質,但起碼唔係好多肥膏好差個隻
雞肉就正常啦
✨炸物❤️(任食)
推介炸物!炸物係要寫紙仔的
我地試咗炸蝦、雞翼、洋蔥圈
全部都即炸,熱辣辣好食,份量又大大舊🤤
✨串燒❤️(任食)
串燒都係值得推介嘅!有三種味道選擇,有醬燒、鹽燒、孜然燒
試咗鹽燒同孜然燒,牛舌串、茄子、燒雞皮,睇得出係有誠意製作的😚
✨自助區
有parma ham同芝士,完全冇諗過火鍋店會有!
仲有雪糕,都幾多味下,我就試咗特別啲嘅玄米茶味🍵幾有茶味唔錯架
當然都有啲蔬菜、丸類嘅基本嘢啦😛
飲品任飲,都係正常放題店質素😚
🌟環境幾好,服務唔錯,唔加錢轉湯底其實性價比幾高,炸物串燒幾正,湯底幾好,但係啲食物種類唔多選擇,衛生因為冇蓋蓋住自助區食物就差啲
同一幢大廈有好多連鎖火鍋店,X大人、馬X個啲,競爭好大,希望貴店做得住😣