呢間荃灣小店隱藏係享和街,最平石燒牛扒其實$98已經有150g,一直都小有人氣,今日平日夜晚到訪,估唔到都有驚喜~呢到主打石燒牛肉,可以按個人喜好揀鍾意嘅部位同重量,選擇都幾多,例如係封門柳、牛側腹等,今次揀咗腹心肉 300g ($263)其實都幾大份,真係兩個女仔食都可以😌 店家上菜個時會將牛肉煎成1-2成熟,可以用鐵板煎成自己鍾意嘅生熟度,再用鹽、胡椒調味,仲可以蘸紅酒牛肉汁或者阿根廷青醬🧂 自己覺得就咁原汁原味食都好得,牛味出,肉質好軟稔,不過用鹽都唔錯🤣 套餐(+$32)揀咗飯、沙律同汽水,呢個沙律除咗底嘅普通沙律菜,上面仲有店家自製嘅南瓜蛋沙律,食落冇咁寡😛牛県燒肉海膽丼 ($336 ☞ $168)估唔到呢個價錢嘅海膽都唔苦,而且幾鮮,加埋燒肉夠軟稔,撈埋蛋汁同埋大量三文魚籽真係超好送飯🤪呢個本身就包咗前菜、沙律同餐湯,當日係麵豉蜆湯,估唔到入面仲有大隻蜆,食落冇沙🤤除咗主食,呢到嘅小食都唔錯😚鹽燒牛舌芯串燒 ($48)幾有咬口,八爪魚燒餅 ($28)食落味道同章魚燒幾似,煎到外面香脆,入面軟身,加埋大量照燒汁、蛋黃醬膽木魚碎好邪惡🐙總括嚟講,呢間小店食物都有返咁上下,加埋價

總括嚟講,呢間小店食物都有返咁上下,加埋價錢唔算好貴,整體嚟講都可以一戰,所以可以理解點解當晚全場爆滿🥰
  • 牛県燒肉海膽丼
  • 牛県燒肉海膽丼定食