2024-08-21
今次我地黎到銅鑼灣行街,黎到港島就有多d比較歐洲風格既餐廳,我地就揀左呢間帝樂既德國餐廳食飯,佢既環境唔錯,室外室內都有位坐,我地怕熱就揀左坐室內😆佢地暑假做緊優惠有個2人餐,主打係2小時無限添飲啤酒,白酒,紅酒,而個餐由前菜,沙律,主菜到甜品都有齊,我地就揀左呢個食啦😋夏日2人套餐(非會員$840)(會員$600)夏日海鮮沙律杯個沙律杯賣相好靚同埋好豐富,八爪魚,吞拿魚,蝦同埋柚子,個沙律除左面頭既醬仲有落醋,味道幾好新鮮夠開胃🥗德國黑森林火腿配農夫包多士呢個多士既火腿咸咸地幾好味,配埋塊包令佢更加夾更好味👍🏻招牌烤脆皮豬手(半隻)呢個豬手佢係即烤既,制作需時,我地見住職員成件熱辣辣攞出黎,佢皮脆肉嫩,個咸味整得岩岩好,最正就係塊皮,雖然都肥,但真係精華黎,仲有d薯角伴碟,餸酒一流🐷海膽、蟹肉、意大利芝士扭扭通心粉粒海膽好新鮮,一d都唔腥,佢個醬整得好creamy,但係食落又唔覺‘漏’,蟹肉就撈埋係d粉入面,唔錯🍝百香果芭菲配焦糖杏仁甜品既賣相都整得好靚,個芭菲又幾特別,甜甜地加埋d百香果肉一齊食先好食,條焦糖杏仁就脆卜卜帶點甜,我覺得係裝飾用途方面比較突出🍨盧雲堡啤酒、白酒、紅酒任
夏日2人套餐(非會員$840)(會員$600)
夏日海鮮沙律杯
德國黑森林火腿配農夫包多士
呢個多士既火腿咸咸地幾好味,配埋塊包令佢更加夾更好味👍🏻
招牌烤脆皮豬手(半隻)
海膽、蟹肉、意大利芝士扭扭通心粉
百香果芭菲配焦糖杏仁
盧雲堡啤酒、白酒、紅酒任飲2小時
呢個餐最正就係酒任飲,而德國就係出名啤酒,呢間餐廳既啤酒都好滑,白酒都好飲,紅酒我地就冇試到🍻
呢個2人餐食物好齊,而最大特色就係坐2個鐘係個靚場飲酒傾計,又有餐飯食,環境又會比酒吧得體,佢地個集團旗下都多餐廳,做會員係成個集團旗下做,如果都有食開佢地餐廳,做埋會員都抵玩😉