2006-03-02 2 瀏覽
早2日有個內地朋友響內地落左黎香港玩,今日佢就約我響沙田新城市廣場度食午飯聚下舊。我唔多熟路,經保安指示去到全層都係餐廳既7樓,我地2個女仔又睇又格下價,最後黎到一間”燒”既日本料理店。佢地主打食燒物,不過侍應話都提供西餐^__^(果然就香港人口味)因為肚餓,要食飯,我叫左個燒牛扒便當(跟麵豉湯﹑魚生﹑前菜﹑沙律﹑飯同飲料)$62朋友叫左香草蕃茄海鮮燴天使麵(跟南瓜湯﹑飲料)$48,亦都係我想試既一款^^;;;兩個餐份量都OK大,前菜係青瓜螺肉,沙律係薯仔沙律,都好食。因為我唔食魚生(朋友都係),問佢地可唔可以換其他熟食,換唔到都ok冇所謂,最後佢換餃子畀我~~happy。個餃子外型好得意,都好食呀,個涵有d雞軟骨,咬起來咯咯脆^__^反而個主菜~牛扒’UN’到…>.<﹗很難咬開,而且味道超一般,冇咩味…b。我心諗呢度唔係主打’燒’既食物嗎..但….(汗汗)朋友的天使麵反而好好食,而且材料好足,大蝦都有成3,4隻。服務好好﹗環境優雅^3^今次我請朋友食,總數$122~

朋友的天使麵反而好好食,而且材料好足,大蝦都有成3,4隻。

服務好好﹗環境優雅^3^

今次我請朋友食,總數$122~