2019-01-06 1319 瀏覽
之前已經惠顧過這間Amitie Kitchen,覺得價錢不貴又有質素,所以星期六放假再帶朋友黎食!餐牌同之前冇乜大變化,但set dinner已經轉左款了,價錢由$188起,豐儉由人今次冇叫晚餐,只係叫左單點食物。點餐後侍應就送上餐包,都幾多種類,有牛角包、小餐包、香草麵包條,熱辣辣好鬆軟!凍抹茶牛奶咖啡抹茶同牛奶嘅比例啱啱好,同時亦飲到醇香嘅咖啡味,叫左少甜所以甜度唔高炒煙肉椰菜仔Side Dishes點左比較健康嘅炒椰菜仔,估唔到份量都幾多!椰菜仔好碧綠新鮮,炒得軟腍又香口,仲有好多煙肉碎添松葉蟹味噌蟹鵪鶉蛋意大利麵配白酒忌廉汁醬汁濃稠度適中,意大利麵條好Al Dente,掛汁能力高,所以每口都充滿白酒忌廉汁香!當中仲有洋蔥粒、三色椒同香菇,七彩繽紛仲好健康添!旁邊仲有個日式風味嘅甲羅燒,係由味噌蟹膏同鵪鶉蛋組成,口感軟滑,味道略鹹,但好好味的!芝牛漢堡配炸薯條(單份)呢度嘅漢堡包有分size,分別係單份、雙份同King Size,主要係肉餡份量的分別。我點呢個係單份,但其實已經好大份了,麵包有女仔手掌咁大!超鬆軟的麵包裏面夾住左厚切煙肉、大啡菇、芝士同牛肉漢堡扒,餡料好豐富啊!漢

凍抹茶牛奶咖啡

炒煙肉椰菜仔

松葉蟹味噌蟹鵪鶉蛋意大利麵配白酒忌廉汁

當中仲有洋蔥粒、三色椒同香菇,七彩繽紛仲好健康添!

芝牛漢堡配炸薯條(單份)

超鬆軟的麵包裏面夾住左厚切煙肉、大啡菇、芝士同牛肉漢堡扒,餡料好豐富啊!漢堡扒同大啡菇都好juicy,好正啊!
旁邊仲有幼身的炸薯條,卜卜趣,鹹香又美味,正啊!