2019-03-23
Goobne個名就聽得多,想試好耐,但成日都就唔岩時間,難得今日放假又唔太多人餐廳環境幾好,以淺啡色木同白色為主,令人感覺好光猛同乾淨芝士炒年糕真係幾好味,鐵板既底舖滿芝士,除左年糕之外,仲有魚糕同埋公仔麵,真係估唔到,濃濃既芝士再加埋甜辣醬,好味到停唔到口本身諗住叫新出既蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷,但係餐廳話呢個時間暫時未有,有少少失望,唯有叫過另一樣新推出既泡菜煎餅!Goobne 既泡菜煎餅同平時食開有d唔同,煎餅裡面除左泡菜,仲有蝦,魚肉同埋魷魚,煎餅好香,加埋豐富既餡料真係唔錯!好多人成日誤以為Goobne係食炸雞,我自己起初都有呢個錯覺,今日仔細一睇個Menu,Goobne既雞係烤出黎而唔係炸出黎架呢款蜜糖烤雞都係新口味,Goobne既雞可以揀有骨同埋冇骨,而我就好奇問侍應到底有咩分別,原來冇骨既係普通雞塊,而我個人唔太鍾意食雞塊,所以都係揀返有骨既上菜時仲會配埋酸蘿蔔同蜜糖醬汁,烤雞的確好滑好Juicy,醬汁平均地沾滿每一件雞,醃製既香料好香,加埋蜜糖醬好好味,而且份量好多第一次食Goobne既我對佢印象好好,價錢唔貴但份量足!想試既朋友記得約埋幾個朋友黎食,2個人食唔到太多野呀
餐廳環境幾好,以淺啡色木同白色為主,令人感覺好光猛同乾淨
第一次食Goobne既我對佢印象好好,價錢唔貴但份量足!想試既朋友記得約埋幾個朋友黎食,2個人食唔到太多野呀!